WhatPulse Forums » Support » Client software v » Under-reported Network Statistics Welcome back, Guest.


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 1 Votes - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Under-reported Network Statistics
09-07-2018, 08:06 PM
Post: #1
Under-reported Network Statistics
I am currentily using Whatpulse 2.83, and I have noticed that the bandwidth detected is much less than I have actually used, typically by several gigabytes. This was a much bigger problem with 2.7.1, but the new version is still acting up. I have found that restarting my computer helps for a time, but then the netowrk activity stops being logged properly.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
09-18-2018, 11:31 PM
Post: #2
RE: Under-reported Network Statistics
I will update this by adding that the bottomk of the network statstics panel is accurate, but the unpulsed data will freeze, while the other page continues measuring data. This can be temporarily corrected with a system reboot, but the issue returns. It often happens on specific networks, but not on others.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
09-28-2018, 06:01 PM
Post: #3
Sad RE: Under-reported Network Statistics
(09-18-2018 11:31 PM)abpop Wrote:  I will update this by adding that the bottomk of the network statstics panel is accurate, but the unpulsed data will freeze, while the other page continues measuring data. This can be temporarily corrected with a system reboot, but the issue returns. It often happens on specific networks, but not on others.

I've had this same problem ever since I updated to WhatPulse v2.8, my network statistics is not measured at all, even though you can see activity in the 'Network' Tab, an image should make the problem clear.

https://i.postimg.cc/PJBBTwsm/whatpulse_bug.png
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
09-30-2018, 09:38 AM
Post: #4
RE: Under-reported Network Statistics
(09-28-2018 06:01 PM)AhnafAbdullah Wrote:  
(09-18-2018 11:31 PM)abpop Wrote:  I will update this by adding that the bottomk of the network statstics panel is accurate, but the unpulsed data will freeze, while the other page continues measuring data. This can be temporarily corrected with a system reboot, but the issue returns. It often happens on specific networks, but not on others.

I've had this same problem ever since I updated to WhatPulse v2.8, my network statistics is not measured at all, even though you can see activity in the 'Network' Tab, an image should make the problem clear.

https://i.postimg.cc/PJBBTwsm/whatpulse_bug.png

I noticed the same bug. Hopefully this bug gets fixed soon. Sad
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
10-01-2018, 05:38 PM
Post: #5
RE: Under-reported Network Statistics
(09-30-2018 09:38 AM)nappaKappa Wrote:  
(09-28-2018 06:01 PM)AhnafAbdullah Wrote:  
(09-18-2018 11:31 PM)abpop Wrote:  I will update this by adding that the bottomk of the network statstics panel is accurate, but the unpulsed data will freeze, while the other page continues measuring data. This can be temporarily corrected with a system reboot, but the issue returns. It often happens on specific networks, but not on others.

I've had this same problem ever since I updated to WhatPulse v2.8, my network statistics is not measured at all, even though you can see activity in the 'Network' Tab, an image should make the problem clear.

https://i.postimg.cc/PJBBTwsm/whatpulse_bug.png

I noticed the same bug. Hopefully this bug gets fixed soon. Sad

It's not gonna be fixed unless the bug gets on their radar.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
10-28-2018, 06:24 PM
Post: #6
RE: Under-reported Network Statistics
(10-01-2018 05:38 PM)AhnafAbdullah Wrote:  
(09-30-2018 09:38 AM)nappaKappa Wrote:  
(09-28-2018 06:01 PM)AhnafAbdullah Wrote:  
(09-18-2018 11:31 PM)abpop Wrote:  I will update this by adding that the bottomk of the network statstics panel is accurate, but the unpulsed data will freeze, while the other page continues measuring data. This can be temporarily corrected with a system reboot, but the issue returns. It often happens on specific networks, but not on others.

I've had this same problem ever since I updated to WhatPulse v2.8, my network statistics is not measured at all, even though you can see activity in the 'Network' Tab, an image should make the problem clear.

https://i.postimg.cc/PJBBTwsm/whatpulse_bug.png

I noticed the same bug. Hopefully this bug gets fixed soon. Sad

It's not gonna be fixed unless the bug gets on their radar.

I hope that we can make them aware of this bug as soon as possible. To date, I have still not found a fix OR a cause for this bug.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-15-2018, 04:22 PM (This post was last modified: 11-15-2018 04:23 PM by nappaKappa.)
Post: #7
RE: Under-reported Network Statistics
Hello Guys!

I just fixed my WhatPulse with this guide: http://help.whatpulse.org/kb/client/my-n...t-counting

Hopefully it helps you too! Smile
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-16-2018, 07:36 PM
Post: #8
RE: Under-reported Network Statistics
I already have the latest version of WinPcap, so I reinstalled it. I am now still having to same problem, unfortunately. Network statistics are still being underreported by as much as 30%. I'm not sure what to do at this point.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-25-2018, 08:26 PM
Post: #9
RE: Under-reported Network Statistics
Apparently I had been having this issue since at least version 2.7.1, but specifically on my university's network. Looking into it, we have a local university server through which all network traffic is routed before it goes to the ISP. I suspect this may be a part of the problem since my client has not had issues with domestic connections. Should I list this server as a proxy somehow?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-01-2018, 06:26 PM
Post: #10
RE: Under-reported Network Statistics
Internal network traffic isn't counted towards the unpulsed traffic, there's no way to exempt that by listing it as a proxy. You can use the accurate stats in the client to analyze bandwidth behavior.

http://help.whatpulse.org/kb/client/my-n...t-counting
http://help.whatpulse.org/kb/website/wha...he-website
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  linux software showing %var17% statistics bogy 2 2,116 05-13-2018 10:07 AM
Last Post: VanackSabbadium
  [CLOSED] Network traffic not recorded on Ubuntu 16.04 LTS GnaXi 6 6,014 12-30-2017 09:31 AM
Last Post: cheeseandcereal
  WP not tracking statistics when... Limsleia 1 1,225 12-27-2017 08:27 PM
Last Post: smitmartijn
  V. 2.8.1 - Network monitoring extremely unrealiable on Linux fishie 2 1,696 11-23-2017 12:13 AM
Last Post: fishie
  [CLOSED] No network interface detected in 2.8.1 mewturn 8 5,382 07-31-2017 05:59 PM
Last Post: smitmartijn
  Network Usage Not Accurate? UsaraDark 0 1,652 07-20-2017 06:58 PM
Last Post: UsaraDark
Bug [FIXED] BUG: Client restarts every 17 minutes due to not detecting network adapter JigglyKing37 15 10,345 07-08-2017 07:33 PM
Last Post: smitmartijn
  [FIXED] Whatpulse 2.8 is not counting any network traffic Ractaros96 4 4,533 07-04-2017 02:04 AM
Last Post: Ractaros96
  WP 2.8 Network issues TehMoff 24 12,135 07-03-2017 07:43 PM
Last Post: smitmartijn
  [FIXED IN 2.8] Incorrect Network Upload/Download cahern7 15 11,197 04-07-2017 07:25 AM
Last Post: donwessie

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)