• ¬°Welcome to the WhatPulse Forums!
Hello There, Guest! Login Register


Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: WIndows High CPU Usage
Threaded Mode
#11
I am still experiencing these issues on my MSI 7REX, even started a separate thread, it's annoying.
 
Reply
#12
I have recently run into this problem and it seems to stop when I restart the application. However, when I turn my computer again whatpluse will start using high CPU usage again. Are you still having this problem?
 
Reply
#13
Sad 
Seeing the exact same behavior as @LiveTechToday.

CPU is pinned (using one full thread) on startup, but killing and restarting returns it to normal.

Technical details to help with debugging:

I didn't have any issue until the recent update to 3.0 (It was maybe a week ago I was prompted to update? WhatPulse doesn't usually prompt me, so I went ahead and OK'd it.)

Appears the new version has a spinning thread somewhere, that only gets hit when autostarted.

This happens pretty consistently, I'm pretty sure it's happened on every restart so far.
 
Reply
#14
It looks like this happens when there are multiple clients registered in the Windows startup settings. I'll put in some code to make sure there's only 1 client in the Window startup for 3.1, but in the mean time - you can fix this by removing both of them from the Windows settings, then toggling the startup option in the client to restore the single startup setting.
 
Reply
#15
(01-06-2021, 12:08 PM)smitmartijn Wrote: It looks like this happens when there are multiple clients registered in the Windows startup settings. I'll put in some code to make sure there's only 1 client in the Window startup for 3.1, but in the mean time - you can fix this by removing both of them from the Windows settings, then toggling the startup option in the client to restore the single startup setting.

The disabled one of the two Whatpulse clients and now it seems to work fine. There are 4 clients names 'Program' without publishers and start-up impact not measured which I disabled now. Would those programs have an effect on Watpulse?
 
Reply
#16
The double start-up, resulting into high CPU, should now be fixed with 3.1. Use the updater to get it, or download from here: https://whatpulse.org/downloads/
 
Reply
  


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  No Download counting on high speeds iOChris 14 8,179 01-14-2022, 06:53 PM
Last Post: TehMoff
  WhatPulse slow loading, massive HDD usage Redirect Left 0 100 01-11-2022, 03:34 AM
Last Post: Redirect Left
  bandwidth usage not being tracked khalby786 0 591 10-20-2021, 09:47 AM
Last Post: khalby786
  This Program Requires Windows Service Pack 1 or Later NefariousDestiny 1 891 09-20-2021, 07:27 PM
Last Post: NefariousDestiny
  Whatpulse Client and Windows 10 (20H2) d3FC0N 3 2,808 12-29-2020, 12:54 PM
Last Post: d3FC0N
Exclamation Constant 6 GB+ Ram Usage on MacOS teslasagan 6 3,389 09-06-2020, 08:52 PM
Last Post: teslasagan
  WhatPulse hangs and crashes on Windows startup td95 0 1,983 08-17-2020, 07:20 AM
Last Post: td95
  High CPU Usage - On wake-up ClayC 9 7,235 06-19-2020, 10:22 PM
Last Post: FamilienVater
  Lastest Windows Build Breaks WinPcap Drake356 1 2,685 03-04-2020, 07:26 PM
Last Post: smitmartijn
  Heatmap On = High CPU Usage Dark_wizzie 3 4,425 03-19-2017, 07:28 AM
Last Post: Dark_wizzie

Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)