WhatPulse Forums » Support » Client software v » Wired Network Stats for USB-C to RJ45 Welcome back, Guest.


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wired Network Stats for USB-C to RJ45
07-22-2020, 07:35 PM (This post was last modified: 07-22-2020 07:52 PM by abpop.)
Post: #1
Wired Network Stats for USB-C to RJ45
I recently purchased a new HP laptop running Windows 10 and installed Whatpulse 2.8.4. I do not have a built-in Ethernet port, so I am using a USB-C to RJ45 adapter, which is working as expected. For some reason, Whatpulse does not seem to record network usage through the USB-C port, though it records wireless traffic without issue. How can I correct this issue?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
07-28-2020, 09:07 PM
Post: #2
RE: Wired Network Stats for USB-C to RJ45
Is there a way to get my client to recognize my USB-C port traffic as network? Under advanced settings, I have tried "update network port description database" but this didn't seem to do the trick.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
08-04-2020, 11:07 AM
Post: #3
RE: Wired Network Stats for USB-C to RJ45
I am in no way an expert, but did you try experimenting with when to attach/start what?

E.g. have the dongle connected to the laptop before starting it, have it plugged in before starting WhatPulse etc.?

But it could also be that the dongle is seen as a virtual network card (like with VPNs and Virtual Machines / Containers) and WP excludes those for obvious reasons
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
08-05-2020, 01:51 PM
Post: #4
RE: Wired Network Stats for USB-C to RJ45
(08-04-2020 11:07 AM)FamilienVater Wrote:  I am in no way an expert, but did you try experimenting with when to attach/start what?

E.g. have the dongle connected to the laptop before starting it, have it plugged in before starting WhatPulse etc.?

But it could also be that the dongle is seen as a virtual network card (like with VPNs and Virtual Machines / Containers) and WP excludes those for obvious reasons

Rebooting with the adapter in place has fixed the problem! Previously I had attempted to restart my client. Thank you!
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Error: "Network access is disabled." Jourei 4 69 Yesterday 12:09 PM
Last Post: smitmartijn
Question 3.0 not tracking network stats on macOS numbermaniac 0 105 01-02-2021 11:36 AM
Last Post: numbermaniac
  3.0 Mac Network Not Tracking mewturn 3 164 12-30-2020 05:57 AM
Last Post: mewturn
  Weekly Email Stats dpDesignz 1 471 09-09-2020 07:50 AM
Last Post: _V_
  Portable Mode Network Recording ItsRiftzy 1 596 09-04-2020 03:25 PM
Last Post: smitmartijn
  Showing incorrect pulse stats Vetselm 1 1,076 02-15-2020 03:54 PM
Last Post: smitmartijn
Bug Stats syncing bug? Roki100 0 1,098 08-01-2019 05:46 PM
Last Post: Roki100
  Incorrect Network Upload/Download cahern7 11 7,236 11-21-2016 07:13 PM
Last Post: smitmartijn
  [CLOSED] Network traffic not recorded on Ubuntu 16.04 LTS GnaXi 4 3,383 09-15-2016 03:33 AM
Last Post: smitmartijn
  [CLOSED] Accidentally Deleted Local Stats TheFrozenSword 2 2,112 06-16-2016 12:09 AM
Last Post: TheFrozenSword

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)