WhatPulse Forums » Support » Client software v » [SOLVED] Linux 2.4.1 critical CPU usage+temp when no network connection Welcome back, Guest.


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[SOLVED] Linux 2.4.1 critical CPU usage+temp when no network connection
03-04-2015, 09:08 AM (This post was last modified: 03-13-2015 08:41 AM by smitmartijn.)
Post: #1
[SOLVED] Linux 2.4.1 critical CPU usage+temp when no network connection
https://www.youtube.com/watch?v=ZN42VAoX_vA

I'm a bit late upgrading to 2.5, where this issue isn't reproduced. It seems this version has been out for some months now, but I'm posting this in case someone runs into the same problem and didn't think to upgrade, or in case some conditions in 2.5 can cause the same behavior. I don't see anything about this in the new version blog posts, so maybe there's still some chance it could cause a problem.

When WhatPulse 2.4.1 is configured to collect network stats and there is no network connection, it immediately pegs a CPU core and causes the temperature to climb to critical levels. In the video, my uptime is 9 minutes because I didn't notice and the temp climbed until my laptop powered off.

I start WhatPulse a couple of times with a connection to show normal behavior. Then I down the network interface and start WhatPulse again to show the problem. You can see CPU % and temp (which climbed to 80C before I killed WP) at the bottom of the screen, and more resource monitoring at the top.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-13-2015, 08:41 AM
Post: #2
RE: Linux 2.4.1 critical CPU usage+temp when no network connection
Good to see that it's not reproducible in 2.5. There have not been able direct changes to the Linux networking no, but it was compiled on a newer version of Linux, so that might have been related to this being fixed in 2.5.

Thanks for the info!
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Cannot start Whatpulse successfully on Manjaro 18.1.4 (Arch Linux) anijatsu 2 132 01-12-2020 04:06 PM
Last Post: Adrriii
  Support for Linux dropped ? Adrriii 1 56 01-12-2020 03:51 PM
Last Post: smitmartijn
  High CPU Usage - On wake-up ClayC 7 912 12-07-2019 03:53 PM
Last Post: Adrriii
Bug WIndows High CPU Usage necenzurat 10 5,435 12-06-2019 08:35 AM
Last Post: ClayC
  Having trouble running whatpulse on Neon Linux BlackWidow 1 200 12-03-2019 12:02 AM
Last Post: Adrriii
  [SOLVED] Can't run the Linux version [Driver not loaded Driver not loaded] radioz 2 1,226 06-20-2019 11:54 AM
Last Post: radioz
  WhatPulse not opening on Manjaro Linux (Arch distro) tboxley 4 1,031 05-26-2019 11:30 AM
Last Post: FamilienVater
  Heatmap On = High CPU Usage Dark_wizzie 3 1,224 03-19-2017 07:28 AM
Last Post: Dark_wizzie
  [SOLVED] Error uploading keyboard/mouse heatmap Wopian 2 942 03-17-2017 12:26 PM
Last Post: Wopian
  [SOLVED] [postmortem] Pulse error: "The specified configuration cannot be used." dgw 4 1,842 03-03-2017 09:54 PM
Last Post: dgw

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)